HMM зупиняє морські вантажоперевезення на схід Росії

17:00 14.03.2022

Найбільша південнокорейська контейнерна лінія HMM вирішила призупинити прийом замовлень на вантажоперевезення двома маршрутами до портів російського Далекого Сходу через події в Україні.

Як повідомляє агентство Yonhap, ідеться про маршрути між південнокорейським портом Пусан і портами Владивосток та Восточний в РФ. Між цими пунктами ходили два контейнеровози місткістю 1,7 тис. двадцятифутових контейнерів (TEU).

За словами співробітника HMM, тимчасова зупинка бронювання цими маршрутами була неминуча, оскільки через російське вторгнення до України зменшилися обсяги вантажоперевезень.

Ми намагатимемося відновити надання послуг залежно від ринкової ситуації”, — заявили у південнокорейській компанії.

Крім того, в HMM наголосили, що їхнє рішення не пов’язане з санкціями західних країн проти Росії.

HMM є найбільшою в Республіці Корея компанією, що спеціалізується на морських контейнерних перевезеннях, її приклад можуть наслідувати інші фірми в цій галузі. У цьому випадку можуть постраждати південнокорейські експортери, зазначає агентство.

Раніше повідомлялося, що від суднозаходів до Росії за новими бронюваннями тимчасово відмовилися найбільші міжнародні оператори — MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag Lloyd та ONE.

Ще на цю тему