Росія почала використовувати ПРИПи для трансляції пропаганди

20:20 13.03.2022

Російська Федерація (РФ) почала використовувати створену для забезпечення морської безпеки систему прибережних попереджень (ПРИП) у Чорному та Азовському морях для трансляції пропагандистських роликів.

Про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

Після схвалення Міжнародною морською організацією 11 березня резолюції C/ES.35, якою було засуджено порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України, а також атаки військових РФ на комерційні судна у Чорному морі, агресор проводить військово-демонстративні заходи реагування. Зокрема ввечері 12 березня Чорноморський флот РФ знов приведено у повну бойову готовність.

Водночас агресор почав транслювання каналами морського зв’язку з Новоросійську навігаційного повідомлення а саме берегового попередження АА89, яке не містить конкретної інформації для торговельного судноплавства, але повідомляє про нібито «геноцид цивільного населення Донбасу, який проводився Україною вісім років», та про проведення Росією з 24 лютого нібито «військової операції з денацифікації та демілітаризації України”, — вказали в Асоціації реінтеграції Криму.

При цьому в попередженні АА89 морською адміністрацією агресора наводяться відомості про нібито втрати України під час конфлікту та про невідомого «пана Доскато» який «вивіз свою родину за кордон оскільки він не вірить у вашу перемогу, Збройні Сили України». Отже держава-агресор наразі використовує для своєї пропаганди засоби морського зв’язку, призначені виключно для забезпечення морської безпеки.

Ймовірно що після таких повідомлень посиляться напади російського флоту та авіації на торгівельне судноплавство у регіоні, зокрема й під прапором третіх країн.

Примітно що Росія продовжує стверджувати у відповідному попередженні АА89 про «геноцид», брехня про що вже стала предметом розгляду в Міжнародному суді ООН за позовом України, та що агресор вказує у попередженні саме про «військову», а не про «спеціальну» операцію проти України”, — наголосили в Асоціації реінтеграції Криму.

 

Теми:

Ще на цю тему