Агресор планує залучити близько 1500 морпіхів з тихоокеанського флоту

12:40 13.03.2022

Командування ворога планує залучити близько 1500 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти з тихоокеанського флоту рф.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Розпочалась вісімнадцята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін, ідеться в оперативній інформації станом на 6:00 13 березня.

Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб, у порушення вимог міжнародного гуманітарного права продовжує розміщувати підрозділи і техніку на об’єктах підвищеної небезпеки, здійснює обстріли мирного населення, проводить незаконні перевірки особистих речей та обшуки серед місцевих жителів, перевдягається в цивільний одяг та форму ЗСУ.

Морально-психологічний стан військ агресора, які брали участь у боях зі Збройними силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів.

За наявною інформацією, на території білорусі у медичних закладах південно-східного регіону проходить лікування велика кількість поранених в ході бойових дій на території України військовослужбовців рф. Запасів крові для проведення хірургічних операцій не вистачає. Задіюються резерви, накопичені для громадян білорусі - близько 2/3 резерву перенаправлено на потреби військовослужбовців рф. Активізувалась кампанія щодо збору крові серед працівників бюджетної сфери та цивільного населення.

У зв’язку з втратами збройні сили російської федерації формують нові підрозділи. Зокрема командування ворога планує залучити близько 1500 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, тихоокеанський флот).

ЗСУ у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч військам противника, зокрема за попередню добу було знищено два вертольоти, два винищувачі (один з яких Су-34) та два БПЛА.
 

Ще на цю тему