Україна призупиняє експорт деяких продуктів - рішення уряду

09:40 07.03.2022

Кабінет Міністрів вніс зміни до обсягів квот продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на продаж за кордон низки продовольчих товарів.

Про це йдеться у постанові уряду №207 від 5 березня.

Зокрема, знижені до нуля квоти на експорт живої худоби, мороженого м'яса великої рогатої худоби, м'яса та м'ясних субпродуктів, жита, вівса, гречки, проса, цукру, харчової солі.

Крім того, Кабмін додав до переліку товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, пшеницю, суміш пшениці та жита, кукурудзу, куряче м'ясо, курячі яйця, соняшникову олію.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 28 лютого значно розширив перелік товарів критичного імпорту: його поповнили, зокрема, товари військового призначення, м’ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай та інші товари.

24 лютого за вказівкою президента Володимира Путіна Росія розпочала війну проти України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Ще на цю тему