На естонському кордоні спостерігається зростання числа людей, що їдуть з Росії

14:40 05.03.2022

Після початку бойових дій в Україні та запровадження санкцій кількість людей, які виїжджають із Росії до Естонії, значно збільшилася.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

За даними автобусної компанії LuxExpress, кількість рейсів із Санкт-Петербурга подвоїлася.

"Якщо до початку війни у ​​LuxExpress було три-чотири рейси на день, то зараз ми обслуговуємо сім-вісім рейсів на день", - сказав голова відділу міжнародного бізнесу LuxExpress Райт Реммель.

"Насамперед це пов'язано з високим попитом на поїздки з Росії - як до Естонії, так і до Фінляндії. Якщо раніше у нас був один рейс на день з Санкт-Петербурга в Гельсінкі, то зараз уже два, кількість пасажирів також подвоїлася", – додав він.

Наплив людей, що перетинають кордон, був відзначений Департаментом поліції та прикордонної охорони (PPA). "З 24 лютого кількість перетинів кордону регулярно зростає в обох напрямках", - повідомила керівник прикордонної служби PPA Кятлін Лійва.

Представник компанії LuxExpress також підтвердив зміну національного складу пасажирів. "Якщо раніше частка громадян Росії становила десь 40%, то тепер 60%", – сказав Реммель.

За його словами, з Росії їдуть також німці, іспанці, бразильці, латиші, литовці, і багажу у тих, хто виїжджає, дуже багато.

Реммель зазначив, що від'їзд із Росії розпочався не відразу в перші дні війни, а лише після того, як було запроваджено перші західні санкції. "У перші дні, 24-25 лютого, паніки не відчувалося. Фактично зростання продажів почалося десь 26 лютого, коли було введено перші санкції", - сказав він.

Ще одним фактором, який збільшив наплив пасажирів, стала девальвація рубля, яка розпочалася у понеділок.

Ще на цю тему