Захід застосує нові санкції до Путіна за його «наступальну війну» - Бербок

17:40 04.03.2022

На Заході думають над новими санкціями проти Росії за її війну проти України.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у п'ятницю у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі перед екстреним засіданням глав МЗС Альянсу, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

"Ми протиставляємо нелюдяності Путіна нашу спільну людяність. Ми все зробимо для того, аби ці страждання припинилися. Це означає, що крім гуманітарної допомоги та трьох уже запроваджених гострих пакетів санкцій, ми вдамося до подальших заходів, які битимуть цілеспрямовано у центр влади Путіна", - зазначила Бербок.

Які саме заходи це будуть, глава МЗС Німеччини не уточнила. Очікується, що це стане темою засідань міністрів закордонних справ країн НАТО, а також G7 і Євросоюзу, які всі відбудуться 4 березня.

Російське вторгнення в Україну Бербок назвала "наступальною війною Путіна". "Ми бачимо, що багато росіян - у Росії, але також у всьому світі, зокрема в Європі та Німеччині, - чітко говорять, що це не їхня війна. Що вони хочуть разом жити у мирі. Що це війна Путіна", - додала глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Теми:

Ще на цю тему