MSC не буде відправляти українців до портів в РФ

13:20 04.03.2022

Завдяки спільним зусиллям Морської адміністрації та Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) вдалося налагодити співпрацю з компанією MSC та досягти взаєморозуміння у питанні недопущення використання екіпажів з українськими моряками у складі на суднах, що заходять до російських портів, повідомила прес-служба Морської адміністрації.

Так, напередодні ми отримали повідомлення від команди MSC Edith, які хотіли списатися в найближчому порту — в місті Ашдод, щоб уникнути подальшого суднозаходу до Новоросійська. В результаті конструктивної позиції судновласника вдалося змінити подальший розклад руху судна для уникнення суднозаходів до портів РФ. 21 член екіпажу з України донесли свою позицію до судновласника і продовжать рейс на іншій лінії”, — вказала прес-служба.

Морська адміністрація запустила «гарячу лінію» для допомоги українським морякам у питаннях уникнення суднозаходів в російські порти та дострокової репатріації.

Раніше стало відомо, що ФСБ РФ зняла українського моряка з судна MSC Riccarda II (прапор — Португалія) у Владивостоку і вивезла у невідомому напрямку, уже кілька днів від нього нема звісток.

Ще на цю тему