В районі Запорізької АЕС іде бій

18:25 01.03.2022

Військовослужбовці Національної гвардії України разом із підрозділами Збройних сил продовжують вести бій із російськими окупантами в районі Енергодару, де розташована Запорізька АЕС. 

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом», пише ZN.UA.

Зазначається, що ворог зосередив близько 90 одиниць військової техніки в районі села Дніпровка.

«Відступати наразі підрозділам РФ нікуди, тому вони роблять спроби пройти до Енергодару та зайняти позиції біля найбільшої атомної електростанції у Європі - Запорізької АЕС. Розуміючи те, що колона буде повністю розбита, окупанти намагаються зайняти хоч якусь мінімально вигідну позицію та сподіваються зробити прорив саме до електростанції аби прикриватися своїм розташуванням з надією, що по них не будуть відкривати вогонь», - повідомляє «Енергоатом».

«Це ще один прояв досить підступної тактики російської армії, яка може нехтувати усіма нормами міжнародного гуманітарного права, життям своїх військовослужбовців та мирного населення», - наголошується в повідомленні.

Наразі передова група у складі восьми бронетранспортерів та 20 одиниць автомобільної техніки РФ висунулась від Дніпровки в сторону Енергодару.

Водночас в «Енергоатомі» наголошують на професійних діях українських військових.

«Українські військові діють досить професійно завдають ворогу значних втрат», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у захопленій росіянами Зоні відчуження зафіксоване семикратне підвищення радіації.

У цьому зв'язку Державна інспекція ядерного регулювання України поінформувала Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про втрату контролю над ядерними та радіаційними об'єктами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС унаслідок військового нападу.

Також в ДАЗВ звернули увагу міжнародних партнерів та організацій на намагання військ РФ захопити атомні електростанції в Україні або на їх намагання демонстративно нарощувати свою присутність та розташовувати техніку поблизу стратегічних об'єктів.
 

Теми:

Ще на цю тему