У Криму «суд» продовжив арешт Джелялову та братам Ахтемовим до 26 липня

11:20 21.02.2022

У понеділок, 21 лютого, в окупованому Криму продовжилося попереднє слухання у «справі» проти Нарімана Джелялова, Асана й Азіза Ахтемових. 

Так званий Верховний суд Криму всім трьом продовжив строк тримання під вартою на пів року, до 26 липня 2022 року. Про це у Фейсбуці написав адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

«Судом було продовжено строк тримання під вартою всім трьом підсудним до 26 липня 2022 року. Це рішення буде оскаржене захистом у триденний термін», – повідомив Полозов.

За його словами, під час слухання стороною захисту було заявлено ряд клопотань, які заявляються під час попереднього слухання, зокрема, про виключення доказів, про повернення справи прокурору, а також про припинення справи. Всі ці клопотання залишилися без задоволення.

Разом з тим, «суд» задовольнив клопотання Джелялова та братів Ахтемових про допуск на засідання як захисників, разом з адвокатами, їхніх дружин.

Наступне засідання, на якому розпочнеться розгляд «справи» по суті, призначено на 3 березня.

Засідання буде проходити у відкритому режимі за участю підсудних у приміщенні суду.

Повідомляється, що представники ЗМІ для участі у процесі зможуть заздалегідь надіслати клопотання до так званого Верховного суду Криму.

Як повідомлялося, 18 лютого в окупованому Криму пройшло перше попереднє засідання у «справі» стосовно Джелялова та братів Ахтемових, суд відхилив подані захистом клопотання і відведення «судді» та «прокурора».

Наріману Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на «вчинення диверсії у складі організованої групи» (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та «незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою» (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялова звинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Асана й Азіза Ахтемових обвинувачують у диверсії, вчиненій групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

За словами Полозова, у «справі» проти Джелялова та братів Ахтемових, яким загрожує до 20 років позбавлення волі, силовиками був застосований весь спектр «напрацювань» останніх років - тортури електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси навіть з питань запобіжного заходу та багато інших заходів.
 

Ще на цю тему