Уряд РФ вирішив розширити територію Євпаторійського морського порту в окупованому Криму

09:00 22.02.2022

Уряд РФ ухвалив рішення про розширення території Євпаторійського морського порту в окупованому Криму за рахунок приєднання до нього додаткових земельних ділянок. 

Відповідне розпорядження №268-р, яке 17 лютого написав прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін, опубліковано на сайті російського уряду, пише Центр журналістських розслідувань.

Цим документом затверджено зміни до постанови уряду РФ №262-р від 20 лютого 2016 року, якою були встановлені «кордони морського порту Євпаторія (Республіка Крим)».

«У кримському порту за рахунок включення додаткових земельних ділянок планується створити нову інфраструктуру для обробки та зберігання вантажів та стоянки суден. Це сприятиме розвитку торговельного мореплавання», – йдеться в інформаційному повідомленні уряду РФ.

Як вказується, робота з розширення морського порту в Євпаторії ведеться у рамках федерального проекту «Розвиток морських портів».

28 січня 2022 року уряд Росії вирішив розширити територію морського порту Феодосії в окупованому Криму, приєднавши до нього додаткові земельні ділянки.

Як відомо, усі кримські порти рішенням уряду України з 2014 року закриті для заходу судів та перебувають під українськими та західними санкціями.
 

Ще на цю тему