Окупаційний «суд» заарештував десятьох кримських татар за підтримку Дудакова

09:30 20.02.2022

Бахчисарайський окупаційний «суд» засудив десятьох кримських татар до адмінарешту терміном від 5 до 10 діб. 

9 затриманих були оштрафовані.Про це повідомила «Кримська солідарність», пише QHA.

Найменший термін отримав Джеппар Музаффаров - 5 діб. По сім діб арешту отримали Наріман Сейталієв, Кязим Усеїнов, Аметхан Умеров, Решат Сейдаметов та громадянський журналіст Азіз Азізов. Арсена Умерова засудили до 9 діб, а Елеонор Ізмайлов, Сейдамет Мустафаєв та Мемет Люманов отримали по 10 діб.

На 12 тисяч рублів оштрафували Зодіє Салієву, Гані Абдулганієва і Різу Нарудінова, Аріф Османов і Решат Яг’яєв отримали по 10 тисяч рублів штрафу.

18 лютого поліцейські затримали 15 кримських татар, які прийшли підтримати активіста Едема Дудакова під час суду над ним , а також кількох випадкових перехожих. На них було складено адміністративні протоколи за порушення обмежень на час пандемії. Раніше адвокат Еміль Курбедінов заявив, що всі затримані були в масках і дотримувалися соціальної дистанції. Ніхто з них не визнав себе винним.

«Бахчисарайський районний суд» в окупованому Криму заарештував на 10 діб Дудакова.

17 лютого вранці у Бахчисараї прийшли з обшуком до Дудакова. Обшук проводився із залученням співробітників Центру протидії екстремізму.

Активіста звинуватили у «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі» за статтею 20.3.1 російського Кодексу про адміністративні правопорушення. Розпалювання ворожнечі російські силовики побачили у коментарі, який Дудаков залишив у соціальних мережах ще 2017 року.
 

Ще на цю тему