Данілов: Україна не вестиме переговорів із представниками «Л/ДНР» – тільки з Росією

21:10 18.02.2022

Україна вестиме перемовини саме з Російською Федерацією, а не з представниками так званих «Д/ЛНР», однак росіяни відмовляються від таких переговорів.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрніофрму.

«Перемовини ми можемо вести тільки з Російською Федерацією. Ми не можемо вести перемовини з людьми, які не мають жодного відношення до самостійності, вони не приймають жодних самостійних рішень. Усі рішення приймаються тільки у Москві. Володимир Зеленський зробив заяву, що він у будь-який час готовий зустрітися з Путіним, щоб проводити ці перемовини. На сьогоднішній день, на жаль, вони відмовляються від цих перемовин», - сказав Данілов.

Він додав, що проводити перемовини з людьми, які нічого не вирішують, «ми не можемо і не будемо, тому що це марна трата часу».

У зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні станом на 17:00 окупанти 53 рази порушили режим припинення вогню. Крім того, колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців потрапила під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ «Щастя», пише видання.

Президент РФ Володимир Путін після загострення російськими окупантами ситуації на сході України заявив, що Києву потрібно провести переговори із представниками незаконних формувань на території ОРЛДО.

За його словами, все, що має зробити українська влада, — «погодити політичні, економічні та гуманітарні заходи щодо завершення конфлікту», вступивши в переговори з представниками так званих «ДНР» та «ЛНР». «І чим раніше це станеться, тим краще», - заявив Путін після зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, повідомляє РБК. 

Загострення ситуації на сході України розпочалося у четвер, 17 лютого. У п'ятницю ватажки «Л/ДНР» заявили про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку, насамперед із населених пунктів на лінії розмежування; одночасно дорослих чоловіків закликають взяти участь у воєнних діях.

Президент РФ Володимир Путін пообіцяв 10 тисяч. рублів усім, хто евакуюється на територію Ростовської області. Там організовуються пункти прийому «біженців».

Увечері 18 лютого українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомила, що позачергове засідання ТКГ, скликане на 18-у годину, не відбулося через відмову російської сторони.

Позачергове засідання ТКГ було ініційоване українською стороною 17 лютого через наростаючий обстріл у районі проведення операції Об'єднаних сил.
 

Ще на цю тему