У Бахчисараї окупанти затримали 15 кримських татар

13:40 18.02.2022

В окупованому Криму затримали 15 осіб, які прийшли до Бахчисарайського районного суду на засідання з розгляду адміністративного матеріалу стосовно Едема Дудакова.

Відеотрансляцію затримання вів з місця громадянський журналіст «Кримської солідарності», повідомляє Укрінформ.

«Ми прийшли взяти участь у судовому засіданні стосовно Едема Дудакова. Нас у будівлю суду не пропустили. Ми чекали на рішення суду. У цей час підійшли «омонівці», попросили пред'явити документи, мотивуючи це встановленням особи, а потім привезли сюди, до Бахчисарайського РВВС», – розповів один із затриманих.

Зазначається, що декого заштовхували до автобуса грубо, із застосуванням сили. Серед затриманих – літня мати політв'язня Сейрана Салієва.

Як повідомлялось, 17 лютого вранці в окупованому Криму, в Бахчисараї, співробітники так званого Центру протидії екстремізму (ЦПЕ) провели обшук у будинку активіста Едема Дудакова. Після обшуку його відвезли до відділення поліції Бахчисарая. Його обвинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі на підставі коментаря в соцмережі, який він написав ще 2017 року. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з безпідставним затриманням у тимчасово окупованому Криму делегата Курултаю кримськотатарського народу, члена Ревізійної комісії Курултаю Едема Дудакова.
 

Ще на цю тему