Болгарія відправила Іраку танки та бойові машини піхоти / Відео

17:20 16.02.2022

Міноборони Іраку оголосило про отримання партії танків Т-72 та бойових машин піхоти БМП-1 з Болгарії.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Іраку.

До порту Умм-Каср, що на березі Перської затоки, прибуло вантажне судно, яке доставило бойову техніку для іракської армії.

Як повідомили у міністерстві оборони цієї країни, йдеться про Т-72 та БМП-1 від Болгарії.

Інформація про кількість техніки не розголошується. До об’єктива відеокамери потрапили близько десяти бойових машин піхоти та один основний бойовий танк.

Надлишки болгарської бронетехніки були замовлені за контрактом на 245 мільйонів доларів, укладеним з болгарською компанією Apolo Engineering у червні 2021 року.

Бойовими машинами будуть оснащені підрозділи іракською армією для посилення контртерористичних можливостей.

Вважається, що іракська армія має на озброєнні щонайменше 137 танків Т-72.

Що стосується БМП-1, то після повалення Саддама Хусейна у 2003 році іракська армія отримала надлишки машин із кількох джерел, включаючи Чехію, Грецію та Україну.

Компанія Apolo Engineering має головний офіс у Софії та є виробником різних боєприпасів та озброєнь, компанія має повну ліцензію на міжнародну торгівлю зброєю та продукцією подвійного призначення.

На сайті цієї організації є інформація про те, що вона займається модернізацією бронетехніки, артилерійського озброєння, наприклад, гаубиць, літаків та вертольотів. Її фахівці також проводять технічне обслуговування та ремонт техніки.
 

Ще на цю тему