Блокада не завада: рух суден у Чорному морі проходить новим маршрутом

08:00 15.02.2022

Перше вантажне судно пройшло новим маршрутом у Чорному морі, незважаючи на російську блокаду.

Про це написав співвласник та СЕО порту TIS, партнер інвестиційної компанії SD Capital Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

«Хрін вам, а не блокаду українських портів. Прямо зараз із зернового терміналу Neptune в порту «Південний» обхідним маршрутом пройшов балкер MV Melia … з осадкою 12,85 м. Це перше судно класу Panamax, яке успішно пройшло додатковим коридором», – написав він.

Ставніцер підтвердив, що Міністерство інфраструктури знайшло нові глибоководні шляхи.

«Найближчим часом Держгідрографія випустить офіційне повідомлення про те, що підтвердили глибини 15+ і порти можуть працювати в штатному режимі», – повідомив співвласник TIS.

Бізнесмен додав, що зараз доводиться переконувати міжнародних партнерів, що «ситуація зсередини набагато краща, ніж може здатися із заголовків [новин]».

Спеціальні судна Держгідрографії обстежили понад 50% морського коридору між західною межею району незаконних морських навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської банки. 

Наразі глибини підтверджено в межах 15-22 метри, тож залишаються чинними рекомендації суднам щодо безпечного заходу до портів.

Ще на цю тему