МЗС протестує через безпрецедентну блокаду РФ Чорного, Азовського морів і Керченської протоки / Фото

13:20 10.02.2022

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві МЗС України.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях. Йдеться про суттєве і необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, передусім торговельного, що може викликати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України.

«Подібні агресивні дії РФ як частина її гібридної війни проти України є неприпустимими. Вони демонструють неприкриту зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права», - ідеться у заяві.

У МЗС зазначили, що Україна працюватиме спільно з партнерами, насамперед країнами Чорноморського регіону, для того, щоб такі дії російської сторони отримали належну оцінку та відповідь.

Нагадаємо, РФ під приводом навчань ВМФ перекрило значні частини акваторій Чорного та Азівського морів, не залишивши проходу торговим судам.

Фото: BlackSeaNews
 

Ще на цю тему