ЄС веде переговори зі США та іншими країнами про збільшення поставок газу на тлі російської кризи

20:40 07.02.2022

Європейський союз переговори зі США та іншими країнами щодо збільшення постачання газу через побоювання з приводу постачання з Росії.

Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в інтерв'ю німецьким ЗМІ, пише «Європейська правда».

«Ми будуємо партнерство в галузі енергетичної безпеки зі Сполученими Штатами, яке насамперед стосується збільшення постачання зрідженого природного газу. Ми також ведемо переговори з іншими постачальниками газу, такими як Норвегія, про збільшення їх постачання до Європи», – сказала фон дер Ляйєн.

Ескалація напруженості між Заходом та Москвою через Україну викликала занепокоєння з приводу перебоїв із постачанням російського газу до Європи.

Останніми місяцями європейські ціни на газ різко зросли, і однією з причин було зменшення поставок із Росії.

Наприкінці січня президент США Джо Байден і президентка Єврокомісії пообіцяли співпрацювати щодо гарантування енергетичної безпеки Європи, а також України на тлі можливого нового нападу Росії на Україну. 

Раніше у Білому домі заявили, що Сполучені Штати ведуть переговори з великими країнами-енерговиробниками та компаніями по всьому світу про перенаправлення поставок газу до Європи у разі потреби, якщо Росія нападе на Україну.

Теми:

Ще на цю тему