Кулеба обговорив з Блінкеном подальші кроки для стримування РФ

19:15 04.02.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із державним секретарем США Ентоні Блінкеном подальші кроки для стримування агресивних намірів Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Під час телефонної розмови держсекретар США поінформував Кулебу щодо підсумків своїх контактів цього тижня з російським міністром закордонних справ.

Кулеба і Блінкен узгодили подальші кроки України та США у втіленні стратегії проактивного стримування Росії від подальшої агресії. Вони відзначили суттєвий прогрес у підготовці скоординованих євроатлантичних санкцій проти РФ та вихід цієї роботи на завершальний етап.

Сторони також обговорили динаміку переговорів у рамках нормандського формату та висловили сподівання, що Росія продемонструє конструктивну позицію в наступних раундах переговорів.

Кулеба висловив вдячність держсекретареві та американському народу за безпрецедентну допомогу, яку США надали та продовжують надавати Україні для зміцнення обороноздатності.

Держсекретар підтвердив роботу адміністрації Джозефа Байдена щодо надання додаткової допомоги США для посилення економічної та фінансової впевненості України в умовах негативного впливу безпекових ризиків з боку РФ на її економіку.

Своєю чергою, Кулеба подякував американській стороні за передачу Україні інформації щодо можливої підготовки Російською Федерацією сфабрикованих приводів для загострення. Міністр і держсекретар США погодилися, що публікація такої інформації дозволяє упередити втілення подібних планів у дійсність та домовилися і надалі взаємодіяти у цій сфері.
 

Ще на цю тему