У РФ заявили що вирок незаконно засудженому в Криму українцю Ширінгу «набув чинності»

18:00 04.02.2022

Російська ФСБ стверджує, що вирок засудженому в Криму до 12 років колонії суворого режиму українцю Костянтину Ширінгу, звинуваченому у «шпигунстві», набув чинності, незважаючи на намір захисту подати касаційну скаргу.

«Громадянину України Ширінгу Костянтину Семеновичу, 1960 р.н. Третім апеляційним судом загальної юрисдикції у задоволенні апеляційної скарги, поданої стороною захисту, відмовлено», – зазначили у ФСБ.

Раніше інформацію про відхилення апеляції на вирок Ширінгу повідомив проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат Дмитро Дінзе.

Захист має намір оскаржити це рішення в касаційній інстанції, після чого звернеться до Європейського суду з прав людини.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що у Ширінга погіршився стан здоров'я.

У жовтні 2021 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму засудив українця Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Його звинуватили у «шпигунстві».

Раніше Федеральна служба безпеки Росії стверджувала, що в анексованому Криму затримали учасників «української розвідувально-диверсійної групи», до якої входила «російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці». За інформацією російського відомства, порушено кримінальні справи «про державну зраду і шпигунство».

У ГУР Міноборони України назвали «провокацією» інформацію про затримання в окупованому Криму спецслужбами Росії учасників «української розвідгрупи». У Представництві президента України в АРК назвали затримання «української розвідгрупи» в Криму «незаконним переслідуванням».

У серпні 2021 року в Криму відбулося перше засідання у справі Ширінга, воно проходило в закритому режимі. На засіданні підсудному стало погано. Як повідомляв тоді адвокат Дмитро Динзе, його підзахисний кілька разів звертався із заявою про медичну допомогу до адміністрації Сімферопольського СІЗО для отримання лікування.
 

Ще на цю тему