Кримські татари формують міст дружби між Україною і Туреччиною – Ердоган

11:00 04.02.2022

Кримські татари формують міст історичної дружби між Україною і Туреччиною.

Про це заявив Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільного з Президентом Володимиром Зеленським спілкування зі ЗМІ у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Під час нашої розмови ми розглянули справи наших співвітчизників, і перш за все кримських татар, які формують міст історичної дружби між нашими країнами. Ми переглянули з усіма подробицями наші спільні проєкти, спрямовані на наших співвітчизників», - сказав Ердоган.

Він додав, що засідання Стратегічної ради високого рівня та підписання угоди про вільну торгівлю є символом волі обох країн до прогресу стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною і висловив надію на його зміцнення.

10 квітня 2021 року в рамках робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Туреччини було підписано рамковий договір про будівництво житла для представників кримських татар та переселенців. Він передбачає допомогу турецької сторони у будівництві 500 квартир, зокрема, у Миколаєві – 200 квартир, у Херсоні – 200 квартир та у Києві – 100 квартир.
 

Ще на цю тему