Міністерство оборони Румунії почало перевірку готовності резерві...стів до мобілізації

19:40 27.01.2022

Наказ, надісланий Міноборони на підставі статті 26 Закону 355/2009 про режим часткової або повної мобілізації збройних сил та воєнний стан, містить опис обов’язків резервістів, які його отримують, та строк, протягом якого вони повинні з’явитися до вказаної військової частини.

У разі неявки у зазначений у наказі час і місце відповідну особу попереджають про те, що вона буде притягнута до відповідальності згідно до Кримінальним кодексом, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 7 років, пишет Балканський оглядач.

Румунські ЗМІ повідомляють, що заходи оборонного відомства здійснюються в контексті напруженості на кордоні між Росією та Україною та побоювання щодо можливості військового конфлікту.

В той же час міністр оборони Румунії Васіле Динку заявив, що не йдеться про відправку румунських збройних сил в Україну.

Глава Міноборони підкреслив, що «немає й мови про відправку солдатів чи техніки в Україну», зазначивши, що НАТО не може цього зробити, тому що розгортання військ блоку може бути здійснено лише в разі загрози країні-члену НАТО. Відповідно, мова не йде про Україну, зазначив міністр.

Щодо виклику резервістів, глава Міноборони Румунії пояснив, що це процедура, яка проводиться щороку. «Щороку є кілька тисяч резервістів, які отримують накази, і це форма проведення свого роду інвентаризації», - зазначив він. Не йдеться про мобілізацію резервістів, «ми не в цій ситуації», наголосив Васіле Динку.

Теми:

Ще на цю тему