Дмитро Кулеба розповів про роботу МЗС над питаннями безпеки у Чорному морі

08:00 25.01.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ексклюзивному інтерв'ю Радіо Свобода розповів про роботу українського МЗС над питаннями безпеки у Чорному та Азовському морях.

«Що стосується безпеки Чорного моря, то це одне зі ста питань на наших переговорах і з чорноморськими країнами, з Туреччиною, коли президент Ердоган буде тут, і з НАТО, і з ЄС», – сказав Кулеба в «Субботньому інтерв'ю» на Радіо Свобода, пише Крим.Реалії.

Також Дмитро Кулеба повідомив, що питання безпеки навігації в Чорному морі в рамках «Кримської платформи» очолила «одна з дружніх держав», проте не уточнив, яка саме.

«Кримська платформа» – це «будинок», який ми збудували. Тепер ми його «підключаємо до мереж» і «заселяємо». «Підключення мереж» відбувається шляхом інтеграції «Кримської платформи» в систему міжнародних відносин. Резолюція Генасамблеї ООН, рішення, підтримка, визнання «Кримської платформи» з боку ЄС та інших організацій. «Заселяємо» партнерами, які готові діяти і розвивати цей формат. І Німеччина взяла один трек. Питання безпеки навігація в Чорному морі очолила інша, дружня нам держава. І тепер ми переходимо до змістовної роботи», – повідомив Кулеба.
 

Ще на цю тему