До Конгресу США внесли законопроєкт із санкціями для Путіна та відключенням Росії від SWIFT

19:00 20.01.2022

Конгресмен-республіканець Джим Бенкс вніс до Палати представників США законопроєкт «Про запровадження санкцій щодо Російської Федерації та в інших цілях», який, зокрема, передбачає відключення РФ від системи SWIFT.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Конгресу США. 

Коспонсорами законопроєкту вже стали 38 конгресменів-республіканців.

Текст документа, який дістав назву «Закон про відповідальність Путіна», опублікувала газета The Washington Post. Згідно з ним, американські законодавці пропонують визнати Росію державою-спонсором тероризму, а підтримувані нею сили на сході України – терористами. 

Водночас передбачається заборонити операції з російським держборгом, відключити РФ від системи міжнародних фінансових транзакцій SWIFT та запровадити санкції щодо газопроводу «Північний потік-2».

Конгресмени пропонують припинити видатки на діалог зі стратегічної стабільності, поки триває окупація Криму, а також фінансування діалогу щодо кібербезпеки, поки не завершаться атаки на американські відомства.

Документ передбачає санкції щодо президента РФ Володимира Путіна, його прессекретаря Дмитра Пескова, членів уряду, глави ЦВК, керівників силових відомств, олігархів та кремлівських пропагандистів.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня в Палаті представників з’явився законопроєкт, ініційований групою республіканців, який серед іншого пропонує надати Україні статус «НАТО Плюс».

Згодом група демократів представила в Сенаті проєкт закону про захист суверенітету України-2022, що передбачає нові санкції проти РФ та додаткову підтримку України.

Теми:

Ще на цю тему