Зеленський прибув з візитом до Польщі. Невдовзі він зустрінеться з Дудою

17:20 20.01.2022

Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Польщі, де запланована його зустріч з польським лідером Анджеєм Дудою, пише УНН.

«Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Польщі. Президент Республіки Польща Анджей Дуда прийматиме українського колегу у державній резиденції «Вісла», – повідомили в четвер в пресслужбі Глави держави.

Зазначається, що два президенти проведуть низку зустрічей у форматі віч-на-віч та у широкому складі й обговорять увесь спектр важливих для обох країн питань і спільних викликів. Основною темою залишається питання безпеки.

Як зазначив голова Бюро національної безпеки Польщі Павло Солох, консультації триватимуть у четвер і п’ятницю.

«Це будуть дуже важливі дводенні робочі переговори між президентами Польщі та України, очевидно пов'язані із загрозою російської агресії. Підтримка України наразі є одним із найважливіших пріоритетів політики президента Анджея Дуди»,– сказав голова Бюро національної безпеки.

Він повідомив, що президенти також обговорять «можливі форми підтримки, яку Польща та весь Альянс (НАТО – ред.) зможуть надати Україні як політично, так і матеріально».

«Ми знаємо, що деякі країни вже заявили про готовність поставити в Україну оборонну техніку та озброєння», – наголосив він.

Ще на цю тему