У Держдуму РФ внесли проєкт звернення до Путіна про визнання «республік» в ОРДЛО

11:40 20.01.2022

Депутати від КПРФ на чолі з лідером партії Геннадієм Зюгановим внесли у Держдуму проект ухвали про звернення до Президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати так звані «республіки», створені Росією в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал Система забезпечення законодавчої діяльності Держдуми.

Парламентарії-комуністи просять визнати ОРДО та ОРЛО «як самостійні, суверенні та незалежні держави», а також розглянути «питання про якнайшвидше проведення переговорів» з главами так званих «республік» «з метою створення правової основи», яка б забезпечила всі аспекти «співробітництва та взаємодопомоги, включаючи питання безпеки».

Автори проєкту постанови необґрунтовано кажуть, що «дії української влади цілком можна порівняти з геноцидом власного народу». "Визнання створить підстави для забезпечення гарантій безпеки та захисту їхніх народів від зовнішніх загроз", - пишуть депутати Держдуми.

Автори звернення також попросили прессекретаря Держдуми В'ячеслава Володіна включити документ до проєкту порядку роботи нижньої палати парламенту на лютий 2022 року.

Прессекретар глави держави Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі наразі не бачили цього документа.

Як повідомлялося, на тимчасово окупованих територіях сходу України постійно зростає кількість громадян, які отримали російське громадянство. Також у листопаді минулого року президент Росії Володимир Путін доручив спростити доступ на російський ринок товарів із самопроголошених «республік».

Після закінчення «дипломатичного марафону» щодо «гарантій безпеки», ініційованого Кремлем минулого тижня, низка російських політиків та прокремлівських експертів загрожували можливістю визнання Кремлем маріонеткових «республік» у разі, якщо умови Росії не будуть прийняті.

Ще на цю тему