Наріман Джелялов: У матеріалах справи відсутні об’єктивні докази злочину, що мені приписується

11:00 18.01.2022

В матеріалах кримінальної справи відсутні об'єктивні докази злочину, що приписується Наріману Джелялову, а його арешт є незаконним переслідуванням журналіста та громадського діяча за професійну діяльність та захист інтересів громадян України в Криму.

Про це заявив незаконно заарештований в окупованому Криму за сфальсифікованим ФСБ обинуваченням у нібито «диверсії» перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

Заяву Джелялова опублікував його адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook, пише Центр журналістських розслідувань.

«Ознайомившись із матеріалами кримінальної справи, можу лише підтвердити: мій арешт – незаконне переслідування людини, журналіста, громадського діяча за свободу вираження поглядів, професійну діяльність та захист інтересів громадян України в Криму. У матеріалах справи відсутні прямі, об’єктивні підтвердження приписуваних мені злочинних дій. Слідство спирається на припущення, нічим не доводячи ні мотивів, ні наміру, що говорить про відсутність складу злочину в будь-яких моїх діях», – зазначив перший заступник голови Меджлісу.

Він звернув увагу, що обвинувачення базується на свідченнях трьох засекречених свідків, які «чудесним чином «бачили» і «чули» те, що потрібно було слідству».

«Очевидно, що сторона обвинувачення не турбуватиме себе доказом провини фігурантів цієї політичної справи, оскільки суд традиційно винесе заздалегідь написаний вирок», – вважає Джелялов.

Він зазначив, що разом з адвокатами готується до серйозного опору, «з метою вкотре викрити цинізм, підлість та брехливість російської репресивної системи».

«Закликаю всіх вільних людей в окупованому Криму, незважаючи на політичні репресії: незаконні арешти, штрафи, тортури, як у випадку з Наріманом Аметовим; дотримуватися принципів та методів ненасильницького опору. Справедливість переможе над силою!», – заявив Джелялов.

Як повідомлялось, 22 грудня 2021 року в Криму «Київський районний суд» Сімферополя продовжив до 23 лютого 2022 року термін утримання під вартою першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову та двоюрідним братам Азізу та Асану Ахтемовим, яких ФСБ обинувачує у скоєнні «диверсії», яка нібито сталася у селі Перевальне.

Ще на цю тему