Погода на зимових курортах: готуємося до щоденних снігопадів 

11:20 18.01.2022

На українських гірськолижних курортах цього тижня сонячних днів не передбачається. Але загалом погода для всіх видів відпочинку буде комфортною — помірно морозною, без різких температурних перепадів, з дрібним снігом та легким вітром.

Погода в Буковелі

Найближчого тижня у Буковелі, за даними Sinoptik.ua, встановляться помірні морози. Вдень термометри показуватимуть -5–8 °С, уночі — до -12–13 °С. Небо над Карпатами майже постійно буде затягнуте хмарами. Натомість обійдеться без штормових попереджень: швидкість вітру становитиме близько 2–5 м/с (лише 20 січня можливе посилення вітру до 6–6,2 м/с). Ну, а дрібний сніг падатиме практично щодня — то час від часу, то з ранку і до пізнього вечора. При цьому висота снігового покриву досягає 50 см у нижній частині схилу та 70 см угорі.

Погода в Славському

У Бескидах середня денна температура протягом найближчих семи днів становитиме -5–8 °С. Уночі стовпчики термометрів опустяться до -9–10 °С. Сонце з'явиться з-за хмар на Водохреще, проте після 19 січня погода у Славському буде хмарною. На туристів чекають щоденні снігопади — дрібний сніг падатиме з різною інтенсивністю протягом усього дня. Тиждень буде не дуже вітряним, у середньому — 2,3–5 м/с. Виняток становитиме лише перша половина 20 січня — будьте готові до помірного вітру до 7,7 м/с (з поривами до 19 м/с). Висота снігового покриву найменша серед українських гірськолижних курортів — лише 13–14 см. Проте очікується, що до 20–21 січня цей показник збільшиться до 20–21 см.

Погода на Драгобраті

Тут на висоті 1300–1700 м над рівнем моря трохи холодніше, ніж на інших карпатських курортах, але в цілому прогноз погоди на тиждень кардинально не відрізняється. Вдень стовпчики термометрів покажуть -7–10 °С, уночі — до -13 °С. Вітер слабкий — від 0,3 до 4,4 м/с. За даними Sinoptik.ua, у найбільш «вітряний» день (20 січня) очікується вітер швидкістю до 5,4 м/с (можливі пориви до 10–12 м/с). Висота снігового покриву на Драгобраті досягне 131–133 см.

Сніголавинна небезпека

Цього тижня висока ймовірність сходження снігових лавин при найменших навантаженнях збережеться у високогірних районах Івано-Франківської області та на сході Закарпаття. Помірна сніголавинна небезпека прогнозується у середньогір'ї Львівщини та в горах Чернівецької області.
 

Теми:

Ще на цю тему