Росія чекає письмових відповідей від США й НАТО за підсумками перемовин

10:20 17.01.2022

Росія очікує на письмові відповіді від США та НАТО за підсумками кількох раундів переговорів, які відбулися цього тижня.

Про це заявив посол Росії у США Анатолій Антонов, передає Радіо Свобода.

«Очікуємо від Вашингтона та Брюсселя письмових відповідей на проєкти наших угод. На їх основі будемо ухвалювати рішення про доцільність подальшої спільної роботи. Готові до обговорення зустрічних пропозицій», - заявив Антонов.

Як зазначається, в інтерв‘ю Newsweek Антонов сказав, що питання України не стояло на порядку денному під час російсько-американських переговорів у Женеві. Ця тема, за словами посла, лише згадувалася під час консультацій з НАТО в Брюсселі.

Нагадаємо, минулого тижнявідбулися три раунди переговорів, присвячених діям Росії і європейській безпеці: двосторонні американсько-російські, зустріч у рамках Ради НАТО-Росія і переговори в ОБСЄ. Про значний прогрес за їхніми підсумками не повідомляли. Москва і Вашингтон підкреслили свої «фундаментальні» розбіжності щодо європейської безпеки під час напружених переговорів.

Зустрічі відбувалися у той час, як Москва накопичила танки, артилерію, близько 100 тисяч військових біля кордону з Україною і, за побоюваннями Заходу і Києва, може готувати нове вторгнення.
 

Ще на цю тему