Колишнього військовослужбовця ЗСУ судитимуть за звинуваченням у захопленні аеропорту Сімферополя

16:20 13.01.2022

Колишній військовослужбовець Збройних сил України постане перед судом за звинуваченням у захопленні міжнародного аеропорту Сімферополя у 2014 році, а також сприянні російським військовим під час перекидання військ до Криму.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим, пише Крим.Реалії.

«Колишній військовослужбовець Збройних сил України спільно з іншими учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Криму», сприяючи російським військовим, брав участь у захопленні міжнародного аеропорту «Сімферополь» та регіонального структурного підрозділу «Кримаерорух», – сказано у повідомленні.

При цьому в Прокуратурі АРК повідомили, що обвинувачений «володіючи спеціальними знаннями з управління авіаційними польотами над півостровом, маючи відповідні навички роботи з автоматизованою системою керування повітряним рухом, колишній військовослужбовець допоміг ЗС РФ встановити контроль за діяльністю аеропорту та РСП «Кримаерорух». Він координував роботи диспетчерів стосовно польотів російських військових літаків, на яких військовослужбовці держави-окупанта переправлялись до Криму, а також передавав представникам ЗС РФ інформації щодо переміщення літаків над повітряним простором півострова».

У повідомленні Прокуратури АРК не вказано ім'я та прізвище обвинуваченого, але поінформоване джерело у відомстві повідомило Крим.Реалії, що йдеться про Золотих Валерія Миколайовича, якого було затримано восени 2021 року на території Херсонської області.

Публічних коментарів обвинуваченого або його захисту немає. У разі, якщо його провину буде доведено, йому загрожує до 15 років позбавлення волі за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Раніше повідомлялося, що Херсонський міський суд заарештував колишнього українського військового, якого підозрюють у держзраді.
 

Ще на цю тему