Туреччина при кожній нагоді відкрито заявляє Росії про неприпустимість анексії Криму — радник Ердогана

14:00 13.01.2022

Туреччина як держава, і як народ, не приймає анексію та окупацію Криму і при кожній нагоді ми відкрито заявляємо про це рішення як Росії, так і світової громадськості.

Про це 12 січня заявив головний радник президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана — Ялчин Топчу на зустрічі з українськими парламентаріями, головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим та послом України в Україні Василем Боднаром, передає QIRIM.News.

Топчу зазначив, що Туреччина та Україна бажають миру, процвітання, безпеки та добробуту та максимального захисту екосистеми для всього світу.

Головний радник Ердогана зазначив, що відносини обох країн мають глибоке історічне корінням і завдяки зусиллям президентів обох країн мають тенденцію розвитку.

«Хороші та дружні відносини двох країн зроблять великий внесок у справу миру як у регіоні, так і у всьому світі. Ми маємо глибокі історичні зв'язки, що лежать в основі турецько-українських відносин. Крім того, наші родичі (кримські татари, турки-ахиска та гагаузи-прі.ред) є золотим мостом між двома країнами. У нас є взаємна довіра, співпраця, розуміння та добросусідські відносини», - сказав він.

До зустрічі з Топчем делегацію українських парламентаріїв, яка перебуває в Анкарі з робочим візитом, прийняв заступник міністра закордонних справ Туреччини Явуз Селім Кіран.
 

Ще на цю тему