Росія назвала умову відновлення роботи місії при НАТО

10:40 13.01.2022

Росія не закрила своє представництво при НАТО, а призупинила його роботу і може відновити її за певних умов.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко після засідання Ради Росія – НАТО у Брюсселі, повідомляє «Європейська правда» із посиланням на РБК.

«Я хочу привернути вашу увагу до того, що ми не закрили нашу місію, а ми призупинили її роботу. Якщо і коли НАТО розвернеться все-таки і ляже на інший курс, який дозволить вбудуватись у колективні зусилля щодо побудови безпеки, я не виключаю, що наша дипломатична присутність тут може бути відновлена», - сказав Грушко.

За словами заступника міністра, Росії «вдалося донести до членів альянсу, що ситуація стає нетерпимою, і що в якийсь момент ризики, пов'язані з продовженням нинішнього курсу НАТО, можуть переважити ті переваги, які вони сьогодні хочуть отримати».

«Сьогодні багато хто зрозумів, що цій історії рано чи пізно настане кінець, і він може виглядати по-різному. Ми за те, щоб вийти з цієї ситуації, використовуючи мирні засоби, знову ж таки, на основі розумного балансу», - наголосив Грушко.

Нагадаємо, держави Альянсу відмовили Росії у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному фланзі.
 

Ще на цю тему