Розбіжності щодо України між Росією та НАТО буде важко подолати — Столтенберг

10:00 13.01.2022

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росії та Альянсу буде важко подолати розбіжності щодо українського питання. 

Про це він зазначив під час брифінгу за підсумками засідання Ради Росія-НАТО 12 січня, пише ZN.UA.

«Зустріч була важливою. У нас була серйозна пряма дискусія щодо ситуації навколо України та наслідків для європейської безпеки. Наші розбіжності буде складно подолати», - заявив генсек Альянсу під час брифінгу. 

Також Столтенберг заявив, що під час засідання союзники підтвердили, що політика відчинених дверей залишається незмінною. Те саме, за його словами, стосується і права кожної країни обирати свій шлях.

«Щодо членства та політики відкритих дверей, то всі союзники єдині навколо основного принципу щодо того, що кожна держава має право обирати свій шлях. Це закріплено у документах, які є фундаментальними для європейської безпеки. Усі союзники згодні щодо того, що тільки Україна і тридцять союзників вирішуватиму, коли Україна буде готова до членства. Ніхто більше. Росія не має вето», - заявив він, додаючи, що члени Альянсу готові підтримали нашу країну в цьому питанні. 

Столтенберг також зазначив, що сьогоднішнє засідання відбулося у вирішальний для європейської безпеки момент. За його словами, сторони погодилися продовжити діалог в майбутньому.
 

Ще на цю тему