Росія не матиме права вето на суверенні рішення Грузії та України - посол США у Тбілісі

12:20 12.01.2022

Сполучені Штати не підуть на поступки в питаннях європейської безпеки, і Росія не зможе впливати на суверенні рішення Грузії та України.

Про це заявила посол США в Грузії Келлі Дегнан, передає Укрінформ із посиланням на Ехо Кавказа.

Деган зазначила, що цього тижня світ спостерігає за серією дипломатичних зустрічей на високому рівні, метою яких є реагування на нещодавні дії Росії з дестабілізації та загрози європейській безпеці.

«Ми вже бачили російську дезінформацію у великій кількості, і я хочу висловити чітку думку з кількох основних питань: Сполучені Штати поважають суверенітет кожної країни, зокрема Грузії й України. Росія не матиме права вето на ваші суверенні рішення... Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США не розглядатимуть безпеку Європи без наших європейських союзників і партнерів», - сказала Дегнан.

За її словами США не можуть і не планують поступатися європейською безпекою, суверенітетом чи свободою.

«Скажімо чітко: Кремль не може запропонувати нічого, крім страху, гноблення та дезінформації. Це не ті цінності, поборниками яких є Грузія та США. Сполучені Штати продовжують вірити в єдину, вільну та мирну Європу. Ми продовжуватимемо працювати з нашими європейськими партнерами та союзниками, щоб зробити це реальністю. Ми готові зустрітися з Росією, щоб уникнути деескалації конфлікту. Проте ми не можемо і не плануємо поступатися європейською безпекою, суверенітетом чи свободою. Девіз Грузії – це наш девіз: «Сила в єдності!», – наголосила посол.

Ще на цю тему