Засудженого на 17 років в'язниці фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір» етапували у Саратовську область РФ

19:40 11.01.2022

Засудженого на 17 років позбавлення волі фігуранта кримської справи «Хізб ут-Тахрір» Рустема Емірусеїнова етапували до однієї з установ російської ФСВП у Саратовській області. 

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на його дружину, пише Крим.Реалії.

До цього моменту Рустема Емірусеїнова понад рік утримували на території СІЗО-3 Новочеркаська (Росія).

Рустем Емірусеїнов. Фото: Кримська солідарнысть

«У канцелярії СІЗО-3 Новочеркаська дружині політв'язня повідомили, що Рустема Емірусеїнова відправили до іншого пенітенціарного закладу Саратовської області», – сказано у повідомленні.

Рустема Емірусеїнова затримали у лютому 2019 року в селищі Октябрське Красногвардійського району Криму. ФСБ Росії стверджувало, що кримчанин причетний до діяльності забороненої в Росії та анексованому Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону 3 листопада засудив трьох фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» на 42 роки ув'язнення, серед яких і Емірусеїнов. Суд призначив йому 17 років із відбуванням перших двох років у в'язниці, решту – на суворому режимі.

21 травня 2018 року в Криму були затримані координатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв та житель села Долинне Бахчисарайського району Едем Смаїлов. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір. Правозахисний центр «Меморіал» раніше визнав Сервера Мустафаєва політв'язнем.

10 червня на засіданні з алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір» під час дебатів російський прокурор вимагав для підсудних кримчан від 14 до 19 років відбування ув'язнення в колонії суворого режиму.
 

Ще на цю тему