«Сі Бриз — 2022»: В Одесі відбувається конференція з планування українсько-американських навчань

11:20 11.01.2022

В Одесі на базі 59-го будинку офіцерів ВМС ЗС України відбувається початкова конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз —2022».

Як відомо, щороку масштаб навчань збільшується, відповідно й підготовка до нього триває місяцями. За цей час країни-учасниці мають обговорити й узгодити чимало. Зокрема, заздалегідь визначають план і перебіг маневрів, формат участі країн-учасниць, проводять рекогностування на місцях, визначають, які райони необхідно буде перекрити для проведення стрільб, пише armyinform.

«Сьогодні (10 січня) розпочалась початкова конференція з планування майбутніх навчань. Вона триватиме 4 дні, протягом яких учасники мають попередньо обговорити час та місце проведення українсько-американського навчання «Сі Бриз — 2022», навчальні цілі та перелік країн, які будуть запрошені до участі, проєкт сценарію, систему управління залучених до них сил та сформувати потребу в логістичному забезпеченні», — розповів керівник навчання «Сі Бриз — 2022» від України, заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України коммодор Олексій Доскато.

В конференції беруть участь представники Військово-Морських Сил ЗС України та інших складових сил оборони, а також долучилися до обговорення в режимі онлайн представники 6-го флоту ВМС США, ментори та учасники інших країн-партнерів.

Цьогоріч навчання планується провести в класичному варіанті, тобто з відпрацюванням практичних дій у морі, на суші, в повітрі та під водою. Всього запрошення до участі в навчанні отримали більш ніж 60 країн та міжнародних організацій.

З кожним роком навчаннями цікавляться нові країни. Це свідчить про їхню зростаючу популярність. Це важливо для української сторони, оскільки з 1997 року навчання «Сі Бриз» є головним міжнародним заходом підготовки ВМС ЗС України. Вони стали основою підвищення рівня взаємосумісності національного флоту із силами країн-партнерів, удосконалення вишколу та готовності до спільних дій за стандартами НАТО.

Чергова плануюча конференція відбудеться в березні 2022 року.
 

Ще на цю тему