У НАТО підтвердили наявність «червоних ліній», які неможливо перетинати з Росією – Стефанішина

18:00 10.01.2022

Всі союзники по НАТО підтвердили, що є «червоні лінії», які неможливо перетинати в діалозі з Росією – зокрема це питання членства України в Альянсі.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, спілкуючись з журналістами за підсумками комісії Україна-НАТО, передає кореспондент УНН.

«Всі країни Альянсу підтвердили, що є «червоні лінії», які неможливо перетинати в діалозі з Росією. Це питання, які стосуються права кожної країни обирати своє майбутнє в Альянсі та рішення, які ухвалюють країни Альянсу щодо членства, в тому числі членства України, Фінляндії, Швеції та інших країн, які можуть ухвалювати таке рішення», – сказала Стефанішина.

Раніше цю думку підтримав генсек Альянсу Єнс Столтенберг. З його слів, під час зустрічі Ради НАТО-Росія Альянс вислухає занепокоєння країни.

«Але будь-який конструктивний діалог має також враховувати наше занепокоєння діями Росії. І такий діалог має відбуватися у консультації з Україною, як ми це робимо сьогодні», – додав він.

Ще на цю тему