В уряді Росії визнали технічною воду, виявлену під Азовським морем

12:40 10.01.2022

Вода, виявлена під час бурових робіт в акваторії Азовського моря, є технічною і може бути використана як питна лише після необхідної водопідготовки.

Про це йдеться у презентації віцепрем'єра Росії, «куратора» Криму Марата Хуснулліна, опублікованій у понеділок на його сторінці в інстаграмі.

«Знайдено слабомінералізовану воду, яка є умовно питною (придатна для використання в технічних цілях: полив, систем нагрівання та охолодження). За наявності необхідної водопідготовки вода може бути використана як питна», – йдеться у документі.

Зазначається, що робота з пошуку питної води під Азовським морем триває.

Під час візиту до Криму наприкінці липня 2021 року російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін повідомив, що фахівці видобули для Криму першу партію прісної води з джерел під Азовським морем, але повинні ще перевірити її якість.

У листопаді 2021 року Хуснуллін стверджував, що під Азовським морем знайдено кілька пластів води. Він повідомляв, що «частина води – з домішками мінералізованої солі», але проби показали, що вода нібито є питною.

У 2020 році президент Росії Володимир Путін заявив, що запаси прісної води є в прилеглих до Криму акваторіях, під Азовським морем.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) стверджував, що знайдена під Азовським морем вода виявилася непридатною для подачі у водопровідні мережі Криму через високу мінералізацію.

У грудні 2021 року Аксьонов заявив, що у Криму не вистачає поливної води для сільськогосподарських потреб.

Ще на цю тему