Глава Пентагону обговорив із Шойгу ситуацію біля кордонів України

13:00 07.01.2022

Глава Пентагону Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, в ході якої обговорювалося зниження ризиків біля кордону України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі речника американського оборонного відомства Джона Кірбі. 

«6 січня міністр оборони США Ллойд Остін поговорив із міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. Вони обговорили зниження ризиків поблизу кордонів України»,- йдеться у пресрелізі.

Раніше стало відомо, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО 7 січня проведуть позачергове онлайн-засідання через нарощування російських військ поблизу кордонів України.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен з колегами з країн Бухарестської дев'ятки (Б9) у понеділок обговорили ситуацію, пов’язану з нарощуванням російських військ уздовж кордону України, в ході якої йшлося про необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників.

Раніше Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським запевнив, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.
 

Ще на цю тему