Українські розвідники тренувалися «раптово нападати» поблизу Криму – командування

20:00 04.01.2022

Українські воїни-розвідники тренуються «давати відсіч ворогові на близькій відстані» і «раптово нападати на об'єкти» поблизу анексованого Росією Криму, повідомляє командування Об'єднаних сил Збройних сил України.

«Після висування на рубіж відкриття вогню, бійці пересуваються на полі бою різними способами, взаємно прикриваючи один одного. Такий метод дає можливість вести прицільний вогонь з різних положень і водночас вести розвідку противника та місцевості», – повідомив офіцер угруповання військ, підполковник Кирило Холявко.

За словами офіцера, розвідники відпрацювали такий елемент ближнього бою, як наліт.

«Наліт – це спосіб ведення розвідки з метою раптового нападу на об'єкт з метою захоплення документів і зразків озброєння. Кожен розвідник, який входить до складу бойової групи має бути навчений подібним прийомам ведення розвідки. Тільки завдяки постійній підготовці можливо досягти результатів під час накопичування досвіду з тактики», – повідомив Холявко.

У Південному військовому окрузі Росії мають намір у 2022 році провести понад три тисячі заходів бойової підготовки. На навчаннях планується відпрацювати питання «створення та застосування угруповань на операційних напрямках».

Ще на цю тему