Євросоюз і США не розкриватимуть деталі санкцій щодо Росії – Маасікас

17:00 04.01.2022

Європейський Союз і США готуються до застосування ширших заходів для стримування Росії від подальшої агресії, однак деталі цих заходів не буде оприлюднено.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас в інтерв’ю виданню «Рубрика», передає Укрінформ.

Посол ЄС зауважив, що грудневе брязкання зброєю з боку Росії «абсолютно неприйнятне», і Європейський Союз, як і ширша західна спільнота та НАТО, стурбовані цим.

«Ви бачите, що триває інтенсивна дипломатична робота, щоби стримати можливу подальшу ​​агресію. І США, і ЄС готується до застосування ширших заходів. Однак деталі цих заходів не буде оприлюднено публічно», – сказав Маасікас.

У цьому контексті він нагадав, що 16 грудня минулого року відбулося засідання Європейської ради, на порядку денному якого була Росія. За словами посла ЄС, те, що переліки заходів не розкриваються, є стандартною логікою дипломатії та зовнішньої політики.

«Ти не розкриваєш свої карти. Але ці питання будуть обговорюватися дипломатичним шляхом і, я думаю, надалі оприлюднюватися. Хто має знати, той знатиме», – запевнив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 4-6 січня високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель втретє здійснить візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Глави української та європейської дипломатії проведуть переговори, ключовими темами яких стануть стримування РФ від подальшої агресії, зокрема шляхом жорстких економічних санкцій, просування мирного врегулювання на основі поваги до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Теми:

Ще на цю тему