Закони окупантів: В Криму повністю закривають Фороський парк 

20:30 03.01.2022

Вхід у Фороський парк в окупованому Криму незабаром закриється для курортників та мешканців півострова.

Про це повідомляє екологічний рух Фороський парк, пише QIRIM.News.

За даними екологів, сумну новину підтвердив у своєму передноворічному інтерв'ю підтвердив глава маріонеткового уряду Криму Сергій Аксьонов.

Він вважає помилковим рішення забудовника про закриття вільного доступу в парк, однак заявляє, нібито, нічого вдіяти з цим уже не можна. Відповідно до чинного законодавства Російської Федерації всі школи, гімназії, дитячі табори, а також інші навчальні та спортивно-оздоровчі заклади повинні бути захищені від проходу публіки.

Тобто, обов'язковим є капітальний паркан і «Стороннім вхід заборонено». Саме таким чином забезпечується антитерористична безпека підростаючого покоління.

Фороський парк-пам'ятник опинився в центрі скандалу наприкінці 2020 - на початку 2021 року. Місцеві жителі поскаржилися на масову вирубку зелених насаджень, у тому числі реліктові, а також на закритий доступ до парку. Активісти виходили на пікети, виступали із відеозверненнями. Сергій Аксьонов заявляв, що всі роботи ведуться законно та без порушень. Втім, порушення таки було виявлено, у березні 2021 року стало відомо про порушення кримінальної справи за фактом незаконного рубання та пошкоджень дерев, у тому числі занесених до Червоної книги РФ.

З 2014 року в окупованому Криму відбувається тотальне «опарковування». Пояснюючи це «заходами антитерористичної безпеки для блага кримчан», російські окупанти будують паркани і тим самим перекривають прохід до раніше загальнодоступних місць. Зводячи глухі тюремні перекриття, окупанти перетворюють Крим на концтабір зі знищеними історичним середовищем і визначними пам’ятками, пише видання.

Кримчани обурені через знищення двохсотлітнього парку з десятками реліктових червонокнижних дерев, який за допомогою бульдозерів намагаються закатати у бетон нібито заради будівництва «дитячого табору» «Ак-Барс».

Зазначається, що у Фороському парку, попри обіцянки так званої влади, виріс паркан. Спочатку місцевим жителям, які заздалегідь припускали можливі дії загарбників парку, говорилося, що огорожу встановлять лише навколо будівництва. Але насправді парк повністю обнесли огорожею.

Ще на цю тему