Греція вдруге за тиждень, посилює COVID-обмеження: деталі

19:30 29.12.2021

З четверга, 30 грудня Греція запроваджує нові обмеження у готельному секторі, запроваджуючи заходи, які були заплановані на початок січня, у зв'язку з різким зростанням кількості випадків коронавірусної інфекції. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Рішення було прийнято наступного дня після того, як влада оголосила про новий денний рекорд у 21 657 випадків, що більше ніж удвічі більше порівняно з понеділком. Влада заявила, що дуже інфекційний варіант Omicron став домінуючим, лише через місяць після того, як його було вперше виявлено.

Бари, нічні клуби та ресторани повинні будуть закриватися опівночі, без постійних відвідувачів та без музики, за винятком напередодні Нового року, коли вони можуть залишатися відкритими до 2 години ночі.

«Ці заходи, якщо вони будуть застосовуватися загалом, дозволять нам із середини січня повернутися до нашого нормального життя», – заявив на пресконференції міністр охорони здоров'я Танос Плевріс.

Минулого тижня влада також посилила обмеження, запровадивши мандат на маски для відкритого простору і заборонивши святкування Різдва та Нового року у громадських місцях.

Ще на цю тему