Росія влаштувала у Криму військові навчання підрозділів зв'язку та радіоелектронної боротьби

11:00 29.12.2021

У Криму російські підрозділи зв'язку та радіоелектронної боротьби Чорноморського флоту Росії провели «двосторонні навчання щодо протиборства один одному в польових умовах», повідомляє пресслужба Південного військового округу Міноборони Росії.

«Під час навчань військовослужбовці розгорнули польовий вузол зв'язку та мережі широкосмугового бездротового доступу для організації стійких каналів зв'язку між підрозділами та командуванням. Для організації зриву ведення переговорів фахівцями радіоелектронної боротьби було проведено заходи щодо радіорозвідки та придушення виявлених каналів зв'язку», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зв'язківці ЧФ «відпрацювали завдання щодо здійснення маршу на штатній техніці у зазначені райони, переходу на резервні канали проводового, радіорелейного та супутникового зв'язку, а також передачі термінових радіограм за допомогою спеціального шифрувального обладнання у складних умовах».

За інформацією командування, «однією з головних цілей навчань стала підготовка підрозділів зв'язку флоту до участі у відбіркових етапах конкурсу «Упевнений прийом» у рамках армійських міжнародних ігор 2022 року (АРМІ-2022)».

Повідомляється, що загалом у навчанні взяли участь понад 500 військовослужбовців флоту, було задіяно близько 50 одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі командно-штабні машини Р-149МА1, цифрові комплекси зв'язку, станції РЕБ «Красуха» та «Борисоглебськ».

Ще на цю тему