Захист оскаржив продовження арешту Наріману Джелялову

15:20 28.12.2021

Захист Нарімана Джелялова подав апеляцію на постанову Київського районного «суду» в окупованому Сімферополі про продовження йому терміну тримання під вартою.

Про це у Фейсбуку повідомив адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

Він нагадав, що згідно з оскаржуваною постановою, термін утримання Джелялова під вартою за клопотанням слідчого ФСБ було продовжено до 23 лютого.

Розгляд апеляційної скарги відбудеться вже у наступному році, уточнив адвокат.

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував їх. Джелялова обвинуватили у пособництві в диверсії на газопроводі у селі Перевальне. Невдовзі обвинувачення перекваліфікували - на скоєння диверсії у складі організованої групи та незаконне придбання, зберігання й перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою. Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Асана Ахтемова обвинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб та контрабанді вибухових пристроїв.
 

Ще на цю тему