Росспоживнагляд роз'яснив правила в'їзду до Криму

10:00 27.12.2021

Російська влада продовжує пропускати «іноземних громадян» у Крим лише за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус, повідомила «Вести-Крим» начальник відділу нагляду на транспорті та санітарної охорони території Росспоживнагляду Юлія Мащенко.

«Щоб потрапити на територію Криму, іноземні громадяни мають пройти санітарний контроль. У пункті пропуску необхідно мати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Аналіз має бути відібраний не раніше, ніж за два календарні дні до прибуття на територію РФ. Результат тестування має бути оформлений російською чи англійською мовами», – розповіла Мащенко.

Повідомляється, що громадянам Росії під час в'їзду необхідно заповнити анкету на паперовому носії. У разі відсутності сертифіката про вакцинацію протягом трьох днів після прибуття до Криму необхідно пройти ПЛР-тестування і протягом 4 днів внести дані про дослідження на російський портал «Держпослуги». Порушникам правил в'їзду на територію півострова загрожує штраф у розмірі від 15 000 до 40 000 рублів.

Раніше повідомлялося, що у пунктах пропуску «Каланчак» та «Чонгар» на адміністративному кордоні між Кримом та материковою частиною України встановлюють рентгено-телевізійні інтроскопи для огляду багажу.

З 21 листопада скасовано український митний контроль на адміністративному кордоні Криму з материковою частиною України – набув чинності закон про скасування вільної економічної зони (ВЕЗ) «Крим».

Ще на цю тему