36 делегацій країн ООН звинуватили Росію у поширенні фейків про Україну

11:40 23.12.2021

Росія використала захід Ради Безпеки ООН для проголошення фальшивих наративів на адресу інших держав.

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це йдеться у спільній заяві делегацій 36 країн - членів Організації Об’єднаних Націй.

Зазначається, що РФ, організувавши в Раді безпеки ООН захід, спрямований проти прославлення нацизму, звинуватив країни Балтії та Україну.

«Росія використала захід для висування цинічних та необґрунтованих звинувачень на адресу держав-членів, з метою спотворити історію у своїх власних політичних цілях та проголосити фальшивий наратив та дезінформацію про сусідні країни», - наголошується в заяві.

На думку її авторів - делегацій західних країн та України - це навмисна спроба вкотре відвернути увагу світової спільноти від порушень Росією міжнародного права, зокрема в галузі прав людини.

«Час проведення заходу викликає особливу тривогу на тлі нарощування російської військової могутності на Кримському півострові та біля кордонів України», - йдеться у заяві.

Статут ООН забороняє використовувати чинність проти територіальної цілісності чи політичної незалежності будь-якої держави, нагадують автори документа.

«Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме серйозні наслідки і призведе до серйозних заходів у відповідь», - зазначають вони.

З документа випливає, що 36 делегацій західних країн закликають Росію припинити ворожу кампанію дезінформації проти України, знизити напруженість навколо неї та

«Без зволікання вивести сили та техніку, які розміщені в країні без згоди України», - додають автори.
 

Ще на цю тему