Ексначальника Керченської колонії підозрюють у держзраді – йому загрожує до 15 років

09:00 22.12.2021

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру окупаційному начальнику виправної колонії «Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та Севастополю» за фактом державної зради.

Як пише Українська правда, про це повідомила прокуратура АР Крим та Севастополя.

Повідомляється, що до окупації півострова підозрюваний обіймав посаду начальника Керченської виправної колонії Державної пенітенціарної служби України та перебував у спеціальному званні підполковника внутрішньої служби.

У 2014 році український офіцер перейшов на службу до окупаційної адміністрації РФ, незаконно обійнявши посаду «заступника начальника виправної колонії-1 по Республіці Крим та м. Севастополю».

Пізніше, підозрюваний отримав від окупаційної влади підвищення у посаді до «начальника виправної колонії-2» та спеціальне звання «полковника внутрішньої служби РФ».

Таким чином, «начальник колонії», перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади РФ на півострові шляхом безпосередньої участі у її роботі.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.
 

Ще на цю тему