США продовжують координувати з Європою можливі санкції проти РФ, задоволені позицією ЄС - помічник держсекретаря

20:20 21.12.2021

Адміністрація США продовжує контакти з європейськими союзниками і партнерами стосовно санкцій у разі нападу РФ на Україну, заявила у вівторок помічник держсекретаря Карен Донфрід.

«Ми продовжуємо уважно координувати свої плани з партнерами і союзниками в Європі», - сказала вона під час телефонного брифінгу, відповідаючи на запитання «Інтерфаксу».

Донфрід зазначила, що США вітають озвучену на нещодавньому саміті ЄС готовність вводити жорсткі обмежувальні заходи проти Москви у разі вторгнення РФ в Україну.

«Ми вітаємо подібні висновки саміту», – сказала вона.

Раніше в грудні лідери країн ЄС пообіцяли, що військовий напад Росії в Україну спричинить низку контрзаходів, зокрема скоординовані санкції проти Москви.

«Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масштабні результати і дорогі наслідки, включно з обмежувальними заходами, скоординованими з партнерами», – зазначалося в заяві за підсумками саміту ЄС.

«Європейська Рада наголошує на необхідності для Росії сприяти деескалації напруженості, викликаної нарощуванням її військової присутності уздовж кордонів з Україною і агресивною риторикою», – також йшлося в заяві.

Водночас лідери ЄС знову висловили прихильність суверенітету і територіальній цілісності України.

Згідно із заявою, Європейська Рада має намір просувати дипломатичний шлях врегулювання ситуації і підтримувати нормандський формат з метою цілковитого виконання Мінських домовленостей.

Теми:

Ще на цю тему