Вантажівка будівельників «Нового Херсонесу» знесла теплотрасу у Севастополі / Відео

12:40 20.12.2021

Уранці 19 грудня 2021 року вантажівку, що їхала на будівництво «Нового Херсонесу», занесло на обмерзлій дорозі на повороті з вулиці Єрошенка на Древню. Машина знесла частину теплотраси та трохи погнула дорожній знак.

Як пише Центр журналістських розслідувань, про це повідомляє ForPost.

У пресслужбі «Севтеплоенерго» підтвердили, що машина в’їхала в їхню трасу. Внаслідок аварії у районі було перекрито опалення. Комунальники почали ремонтні роботи.

Як повідомлялося, жителі окупованого Росією Севастополя вважають, що будівельники «Нового Херсонесу» розкопали давню підземну річку і тепер уночі відкачують воду. А самі роботи, які проводяться на території Стародавнього Херсонеса, мають варварський характер. Містяни просять Путіна зупинити будівництво.

Ініціативна група жителів Севастополя надіслала листа на ім’я президента Росії Володимира Путіна з проханням зупинити будівництво, яке ведеться на території Стародавнього Херсонеса. Роботи, що проводяться за колючим дротом, на їхню думку, носять варварський характер і порушують закон.

У 2013 році Херсонес Таврійський було внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. При цьому пам’ятка складається з кількох заповідних ділянок: частина античного Херсонеського городища та його сільськогосподарської округи.

У Законі України «Про охорону культурної спадщини» написано, що усі містобудівні, архітектурні та ландшафтні роботи на на об’єкті всесвітньої спадщини мають виконуватися тільки за погодженням з ЮНЕСКО.

У 2015 році так званий «уряд» окупованого Севастополя ухвалив рішення про передачу національного заповідника у федеральну власність Росії. Але ЮНЕСКО не визнала об’єкт «Херсонес Таврійський» російським.

Пізніше у вищої влади Росії з’явилися плани по будівництву у прилеглих до Херсонесу територіях. Мова йде про відкриття на території археологічного музею-заповідника «Херсонес Таврійський» в Севастополі дитячого центру «Корсунь» — філії табору «Артек».

Ще на цю тему