Росія почала прямо загрожувати НАТО

08:20 20.12.2021

У Росії заявили, що вона перейде в режим створення контрзагроз, якщо НАТО «відмахнеться» від гарантій безпеки, що виставлені Кремлем у Європі. 

Про це заявив заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко, повідомляє ZN.UA з посиланням на російське інформаційне агентство

«І ось сьогодні ми підійшли до такого моменту істини у наших відносинах з НАТО, коли треба принципово визначатися, і ми цей крок зробили і виходимо з того, що від нього вже не вдасться якось відмахнутися або заговорити. Якщо від пропозицій Росії з безпеки відмовляться, тоді Москва теж перейде в режим створення контрзагроз», — сказав Грушко в ефірі пропагандистського каналу.

Вимоги Росії — положення про взаємні гарантії безпеки в Європі, про нерозміщення ракет середньої та меншої дальності в зоні досяжності один одного та відмову від подальшого розширення НАТО на схід, зокрема за рахунок України.

«Те, що ми пропонуємо, — це ми якраз даємо зрозуміти, що ми готові розмовляти про те, щоб військовий сценарій або військово-технічний сценарій протистояння перевести в політичний процес, який реально зміцнить військову безпеку всіх держав на просторі ОБСЄ, Євроатлантики, Якщо цього не вийде, то ми вже позначили: тоді ми теж перейдемо ось у цей режим створення контрзагроз, але тоді буде пізно нас запитувати, чому ми прийняли такі рішення, чому ми там розмістили такі системи, чого та чому», — сказав Грушко.

Працівник МЗС РФ заявив, що в даному випадку російська сторона виклала «все дуже чесно, відкрито на папері». При цьому не забув принизити, образити і, звісно, погрожувати війною закордонним «партнерам».

«І, до речі, це дуже важливо і з політичного погляду — кинути камінь у це болото. Треба, щоб замислилися нарешті і європейці, якщо вони не хочуть перетворити свій континент на арену військового протистояння. Знову ж таки, ми це проходили», — додав він.
 

Ще на цю тему